Perhentian d. 21.-22. april – ”Monkey juice” og ”Mads og Mornopolet” (første aften og morgen på Perhentian)
En flottere entre med Nordkaperen kan man ikke forestille sig end den, som vi gjorde til Pulau Perhentian. Nordkaperen entrerede med alle sejl sat (med undtagelse af et enkelt) og dannebrog blafrende i vinden i den sene eftermiddagssol. Vi lagde til i en bugt og spillekortene kom på bordet og de sidste par øl ombord åbnet. Vi var ved at løbe lidt tør for friske provianter, men det betød nu i ikke, at vi ikke fik et lækkert aftensmadmåltid. Aftensmaden blev en rest fra gårsdagens suppe som blev forvandlet til en lækker kokossovs med løg og hvidløg samt ris som tilbehør. Mens aftensmaden blev lavet var øllenen sluppet op, og en delegation tog i land med gummibåden for at få nye forsyninger på land. Eftermiddagen blev til aften og nat, og guitaren blev fundet frem og den sidste øl, og hvad der ellers var af rester af alkoholiske drikke blev tømt. Endnu engang blev en delegation sendt af sted med gummibåden og kom tilbage med Tiger-øl samt en flaske af den såkaldte ”Monkey juice”, som er en brun sødlig likør, og som svarer til, hvad vi på dansk vil kalde slave whisky. Natten blev over midnat, og folk var efterhånden gået til Køjs. Næste morgen var ”dagen derpå”, men kl. 9 sad besætningen bænket på dækket med scrambled eggs og havregrød. ”Mads og mornopolet” blev sat på, og de næste par timer var total lørdagshygge på en søndag med god radio, spillekort, chips og rigtig cola. Om lidt går sætter gummibåden atter kursen mod land for at få en velfortjent burger på et af øens ressorts.
Nordkaperbesætningen, Ane
|